L'agenda 2030

Updated: Jan 15, 2021


 

Què és l'Agenda 2030?


Des de la seva aprovació l'any 2015, l'Agenda 2030 ha estat descrita en nombroses ocasions com "un pla radical per a la humanitat".


A través dels seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), representa un compromís internacional per a fer front als grans reptes socials, econòmics i mediambientals de la nostra època.


És la resposta mundial per a la protecció del medi ambient i la lluita contra la pobresa. Es tracta de trobar una nova forma de desenvolupament que doni prioritat a les persones, la pau i la cura del planeta per a millorar la vida de les generacions futures.


El lema és "no deixar a ningú enrere".


 

Per a què serveix?


Posa per escrit les accions globals que han de prendre's en els pròxims anys i és un compromís signat per la implementació d'uns objectius comuns. Però més enllà del compromís, representa un inici cap a l'acció amb la participació de nous actors com el sector privat, les universitats i la societat civil.


 

Quins són els objectius?


Els 17 ODS es van elaborar en més de dos anys de consultes públiques a la societat civil i negociacions entre països. Entre tots sumen un total de 169 metes de caràcter indivisible en temes econòmics, socials i ambientals.


 

Quins són els objectius que hem seleccionat?Garantir la salut i el benestar de tots; Garantir el consum i la producció responsables; Adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic; Gestionar els boscos i la biodiversitat de manera sostenible i, finalment, enfortir l'Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible.


 

Per què és important?


És el pla d'acció climàtica més ambiciós i ampli fins avui impulsat per l'Organització de Nacions Unides. No sols perquè els estats membres es comprometen a utilitzar tots els seus mitjans per a aconseguir els objectius, sinó també, perquè tots i cadascun dels objectius són tan complets, que estableixen els pilars clau en els quals s'ha de sostenir el món i les seves societats.


 

Recent Posts

See All